Mager VVV kan tij niet keren in Almelo

Ook deze speelronde is VVV er niet in geslaagd om punten te pakken voor lijfsbehoud in de eredivisie. Tegen Heracles gingen de Venlonaren roemloos onderuit met 4-0.

VVV straalde weinig eenheid of strijd uit tegen de ploeg uit Almelo. Al kon ook de thuisploeg lange tijd geen echte vuist maken in de eerste helft. De eerste echte kans kwam pas na een half uur spelen. Robin Pröpper had een vrije kopkans maar kopte hard over. Sinan Bakis was vlak daarna wel trefzeker na een diepe bal van diezelfde Pröpper.

Ook kansen

De Venlonaren kregen wel een paar kansen. Vijf minuten voor de thee kwam de grootste kans om op gelijke hoogte te komen na een misverstand in de achterhoede van de Heracliden. De bal belandde voor de voeten van Roemer. Maar die slaagde er vervolgens niet in doelman Blaswich te passeren. In plaats van een gelijkmaker volgde een tweede treffer van Heracles net voor rust. Rai Vloet scoorde vanuit een vrije trap met een bal die over de muur in het doel zeilt.

Giakoumakis geblesseerd

Als iemand VVV uit het slop had moeten trekken was het wel de Griekse topscorer Giorgos Giakoumakis. Hij startte na een blessure en schorsing voor het eerst sinds de wedstrijd tegen PSV weer in de basis. Toch waren er al vanaf het begin zorgen. Voor de wedstrijd werd de Griek al behandeld aan zijn hamstring en na twintig minuten spelen ging hij erbij zitten vanwege pijn aan zijn enkel. Ondanks dat Giakoumakis niet fit oogt en regelmatig hinkend over het veld strompelt, wacht Luhukay tot ongeveer een uur speeltijd om hem te wisselen.

Strafschop

Ondertussen werkte Heracles door aan het verbeteren van zijn doelsaldo. Eerst werd het 3-0 doordat Fadiga zich langs de verdediging frommelde en Bakis op scoren zette. En ook de 4-0 kwam aan het einde van de wedstrijd nadat Swinkels een bal tegen zijn uitgestoken elleboog aankreeg in het strafschopgebied. Bakis schoot raak vanaf elf meter en maakte zo ook zijn derde van de dag.

Bedenkelijk record?

Door de verliespartij is de twaalfde nederlaag op een rij een feit. Mocht VVV nog vaker verliezen dan zou de club na de 0-13 tegen Ajax opnieuw historie kunnen schrijven met een zeer slechte prestatie.