advertentie Obesitas site week 40 en 41

Machtsstrijd Venlose VVD gestreden: Bastiaans nieuwe lijsttrekker

Fractievoorzitter Marianne Steenmetz ziet af van een strijd om het lijsttrekkerschap van de VVD. Daarmee voert Leon Bastiaans de kieslijst van de liberalen in 2022 aan.

'Ik heb besloten om me niet verkiesbaar te stellen als lijsttrekker. Gezien de commotie die er de afgelopen weken is geweest zou het een verkiezing worden die om personen draait, terwijl het voor de VVD veel constructiever is om de inhoud centraal te stellen', schrijft Steenmetz in het persbericht dat naar alle VVD-leden is verstuurd. 

Kritiek

Die commotie ontstond nadat de brief waarin Bastiaans zich kandidaat stelde als lijsttrekker openbaar werd. In zijn motivatie uitte hij kritiek op het functioneren van de VVD-raadsfractie en fractievoorzitter Steenmetz. De VVD-fractie kwam daarna weer met een openlijke verklaring waarin het vertrouwen in Steenmetz als fractievoorzitter werd uitgesproken.

Verheugd

Steenmetz wilde zich aanvankelijk ook kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap, maar daar ziet ze nu dus van af. 'Ik ben verheugd dat er duidelijkheid is met betrekking tot mijn voordracht voor het lijsttrekkerschap. Ik heb begrip voor de teleurstelling van de huidige fractievoorzitter, maar eens te meer waardering voor de wijze waarop zij het partijbelang voorop stelt door zich niet tegen te kandideren', schrijft Bastiaans in het persbericht. 

Terug in coalitie

Bastiaans is zeker geen onbekende in Venlo. De ondernemer is onder andere voorzitter van het Stadscomité BBZ en voorzitter van de Stichting Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Verder is hij sinds 2019 lid van de Provinciale Staten. Als lijsttrekker zegt hij samen met de huidige fractie te gaan strijden voor een plek in de coalitie. 'Dat is uiteindelijk waar de VVD thuishoort', aldus Bastiaans in het persbericht.