advertentie

Maas krijgt een hoofdrol in het museum

Het Limburgs Museum trapt het nieuwe seizoen dit najaar af met een grote tentoonstelling over de Maas. Bedenker en samensteller van de tentoonstelling is gastcurator Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht.

Alle kanten van de Maas komen aan bod. De romantische kant met mooie geschilderde landschappen, de monsterlijke kant van overstromingen van de rivier. De Maas als moordenaar met aandacht voor vervuiling en ronddrijvend plastic. En de beschermende ‘Mooder Maas’.

Multidisciplinair

De nieuwe tentoonstelling moet een multidisciplinair gebeuren worden. Hermans gaat een heel team van kunstenaars en ontwerpers aansturen.  Van filmer Rob Hodselmans tot beeldend kunstenaar Claudy Jongstra en van componist Kwinten Moordijck tot toneelschrijfster Annet Bremen. De disciplines film, audio, licht, beeldende kunst, theater komen zo samen om bezoekers de Maas te laten ervaren. 
Volgens het museum past deze aanpak bij de nieuwe koers die wordt ingeslagen. De tentoonstelling is te zien vanaf 2 oktober 2020 en loopt tot april.