Luhukay heeft tegen Sparta weer keuze op het middenveld

Trainer Jos Luhukay kan zaterdag tegen Sparta weer een beroep doen op Christos Donis. Luhukay heeft daardoor voor het eerst sinds zijn aanstelling iets te kiezen op het middenveld.

Donis hervatte maandag de groepstraining en dat gaat goed. Hij is daarom een optie voor zaterdag. Alleen Meritan Shabani ontbreekt nog op het middenveld bij de Venlonaren. Hij is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Zinédine Machach en Danny Post keerden eerder al terug van een blessure.

Arias in de spits

Een klein vraagteken staat er achter de namen van Christian Kum en Roy Gelmi. Zij hervatten vandaag de groepstraining en lijken op tijd fit voor het cruciale duel in Rotterdam. VVV mist zaterdag topscorer Georgios Giakoumakis vanwege een schorsing. Zijn plek wordt opgevuld door Jafar Arias, die vorige week twee keer scoorde in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard. 'Het is goed voor mijn vertrouwen dat ik twee keer heb kunnen scoren tegen Fortuna. Het is balen dat Giakoumakis geschorst is, maar voor mij wel het moment om te laten zien wat ik kan.', vertelt de reservespits van VVV. 

Vertrouwen

Danny Post vindt dat het spel de laatste weken niet goed genoeg was. Toch is handhaving nog gewoon binnen handbereik. 'Door de slechte resultaten van de laatste tijd krijg je misschien het gevoel dat je al begraven bent. Dat is natuurlijk niet zo. We zijn nog vol in de race voor handhaving. We hebben nu veel gebaald en er zijn harde woorden gevallen, maar als je nu drie keer wint ben je veilig.', stelt de aanvoerder van VVV.