advertentie Delta Fiber week 44-45

Jeanetbanket

Lommse Jeanette grijpt naast titel Heel Holland Bakt

Jeanette Hendrikx uit Lomm grijpt in de finale van Heel Holland Bakt nét naast de overwinning. Haar tegenstander Anouk gaat er met de titel vandoor.

De finaleopdrachten waren voor Jeanette té moeilijk en haar uitvoeringen waren niet foutloos. Winnares Anouk wist echter alle drie de opdrachten goed uit te voeren.

Eetbare Rubiks kubus

In de eerste opdracht ging het bij Jeanette mis bij de afwerking van haar chocolademousse. De mousse was net iets te zacht. Daardoor zagen de vierkante taartjes er niet afgewerkt uit. De Lommse kreeg wel complimenten voor haar techniek.

Verrassingsdessert

Bij de tweede opdracht moesten de drie finalisten een verrassingsdessert maken. Ook dit ging bij Jeanette niet vlekkeloos. De Lommse gebruikte een verkeerde techniek bij het vormen van chocoladeblaadjes waardoor ze een verkeerde vorm creëerde. Als dit op de juiste manier werd gedaan, zou een vloeistof die over de chocoladeblaadjes werd gegoten, voor een verrassing zorgen. Dit gebeurde bij Jeanette helaas niet. Winnares Anouk was de enige die dit op de juiste manier wist uit te voeren. 

Eindopdracht

Het laatste spektakelstuk was een taart van anderhalve meter lang. Bij deze opdracht wist Jeanette wél indruk te maken op de juryleden. Het zag er volgens Robèrt van Beckhoven en Jannie van der Heijden lekker uit en het smaakte goed. Toch was de goede uitvoering van deze opdracht niet voldoende om de overwinning in de wacht te slepen.