Lokale maatregelen en speciaal loket voor hulp ondernemers

De gemeente neemt een aantal lokale maatregelen om ondernemers te ontlasten. Daarnaast opent er morgen een loket waar ondernemers met vragen terecht kunnen.

Het loket ondersteunt ondernemers die vragen hebben over de huidige situatie. Medewerkers wijzen op de landelijke maatregelen en mogelijkheden en helpen ondernemers om die te vinden. Het Venlose ondernemersloket is vanaf donderdagochtend bereikbaar via mail of via telefoonnummer 14077. 'Snelheid is nu geboden', zegt wethouder economie Erwin Boom. 'Dat ondernemers terecht kunnen met hun vragen die ze hebben en dat wij ze naar de juiste kanalen doorverwijzen zodat ze ook duidelijkheid krijgen. Want duidelijkheid neemt ook onrust weg.'


Lokale belastingen

Venlo neemt ook een aantal lokale maatregelen. Via de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) kunnen ondernemers op individuele basis een verzoek indienen om uitstel te krijgen van de betaling van de lokale belastingen. BsGW is bezig om dit centraal te coördineren.

De gemeente kijkt daarnaast naar de eigen openstaande verplichtingen bij lokale ondernemers. Waar mogelijk wordt geprobeerd om deze vervroegd te betalen. Wethouder financiën Ad Roest: 'Een crisis vergt uitzonderlijke maatregelen en wij begrijpen de bezorgdheid van onze ondernemers. Het is een van onze belangrijkste taken om deze zorgen te ontlasten en weg te nemen.'


Belangengroepen

De gemeente heeft overleg met ondernemersverenigingen en belangengroepen. Die nemen zelf ook initiatieven om ondernemers te helpen. Zo verzorgt het MKB vanaf vanmiddag een internetcollege over alternatieve mogelijkheden binnen het ondernemerschap. De gemeente en Venlo Partners proberen informatie zoveel mogelijk te bundelen.