Lokale helden geven masterclasses aan muzikanten

Succesvolle muzikanten uit Venlo en omstreken geven begin december masterclasses in poppodium Grenswerk. Geïnteresseerden kunnen daar gratis aanschuiven voor nieuwe ideeën en energie.

FeestDJRuud legt in zijn masterclass uit hoe je als dj een set slim opbouwt, Baer Traa en en Niek en Bas Nellen van de Afterpartees vertellen over songwriting en Samir Ait Moh van Moksi over producen. Ook Roy Smolenaars van Memphis Maniacs (creativiteit), Dieuwertje Heuvelings (streaming) en Mike Roelofs (improvisatie) geven een masterclass. Grenswerk richt zich in een tijd waarin er geen optredens zijn in het poppodium op talentontwikkeling en educatie. De masterclasses zijn daar onderdeel van. Er is steeds plek voor maximaal dertig mensen. Als die vol raken, biedt Grenswerk een extra tijdslot aan.

Teachers

Het project heeft de naam Teachers, naar een nummer van Daft Punk. Grenswerk heeft een eigen versie gemaakt, waarin de deelnemende muzikanten voorbijkomen. De eerste masterclass is op woensdag 2 december, de laatste ruim een week later op vrijdag 11 december.