advertentie Obesitas

'Lockdown' van Pieter Kuijpers in première

De film Lockdown van regisseur Pieter Kuijpers gaat vandaag in première. De film is een komische thriller en gaat over het leven in quarantaine.

Kuijpers maakte de film in samenwerking met Toneelgroep Maastricht (TGM). Hoofdrol is er voor onder meer Michel Sluysmans, die een gouden kalf ontving voor zijn rol in Riphagen, eveneens een film van Kuijpers.

Coronacrisis

In Lockdown worden de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht gevolgd tijdens de coronacrisis. Sluysmans maakt zich zorgen over de toekomst van het toneelgezelschap en zijn eigen gezondheid. Artistiek leider van TGM Servé Hermans gaat op zoek naar kansen voor de toneelgroep. Hij bedenkt een videocall film die ze samen met hun vrouwen Lore Dijkman en Romy Roelofsen thuis van achter hun computer kunnen opnemen.

Maar al snel wordt duidelijk dat er meer speelt tussen de twee koppels. Terwijl de lockdown steeds ingrijpender wordt, neemt ook de druk op Michel toe. Gaat het hem lukken heelhuids door deze periode heen te komen? En wat is er belangrijker: zijn gezelschap, zijn huwelijk of toch zijn eigen gezondheid? 

De film is vanaf vandaag te zien op diverse sociale media. Bekijk hier alvast de trailer: