advertentie

Lobby van twee jaar; Blerick en Hout-Blerick hebben weer juiste bewegwijzeringsbordjes

De gemeente Venlo is deze week begonnen met het vervangen van 35 bewegwijzeringsbordjes in Blerick en Hout-Blerick. De tijd is voorbij dat bezoekers nog langer de weg naar de gesloopte Staay wordt gewezen.

Het wijkoverleg Blerick en de dorpsraad Hout-Blerick hebben daar naar eigen zeggen wel twee jaar voor moeten lobbyen bij de gemeente. 'We zijn er mee begonnen naar aanleiding van klachten van bewoners. Die ergerden zich dat mensen in Blerick nog altijd de weg wordt gewezen naar gebouwen die er niet meer zijn zoals de gesloopte Staay of het gesloten politiebureau', zegt Hans Huijs van het wijkoverleg Blerick. 'De ergernis zat hem ook in het feit dat in andere kernen als Arcen of Venlo het wel allemaal prima is geregeld met de bewegwijzeringsborden.'

Monumenten

Op de nieuwe borden is geen plaats meer voor gesloten of gesloopte gebouwen. Wel is het de dorpsraad en wijkoverleg gelukt om beeldbepalende monumenten op de bordjes te krijgen. Sinds maandag is de gemeente bezig met het vervangen van de borden. De afsluiting is donderdag, wanneer de bordjes op het Antoniusplein worden vernieuwd. 

advertentie

Lees ook deze artikelen