advertentie

Linke Mik op trailer-tour langs verzorgingshuizen

De dialectband Linke Mik maakt aanstaande zondag een tour langs verzorgingshuizen om korte optredens te geven. De bandleden spelen hun muziek dan in de trailer van een vrachtwagen.

Alle verzorgingshuizen in Nederland hebben sinds donderdag de deuren gesloten voor bezoekers. Daar woont namelijk de doelgroep die het meest kwetsbaar is voor het coronavirus. Om de bewoners en werknemers toch een hart onder de riem te steken, wilde Sjo Delvaux van Junior Kamer Venlo, iets voor hen organiseren. Delvaux besloot om Dave Detillon van de band Linke Mik te benaderen om dit initiatief verder uit te werken. 

Groot Venlo

Binnen enkele uren was alles geregeld: vrachtwagen, oplegger, chauffeur, licht, geluid, confetti en boodschappen. 'We willen zoveel mogelijk zorglocaties in de gemeente Venlo bereiken. Daar gaan we dan twintig minuten spelen. Het maakt ons niet uit hoe lang we onderweg zijn, als we maar op zoveel mogelijk locaties zijn geweest en iets moois hebben kunnen doen', zegt Detillon. 

Blijf thuis

Fans van Linke Mik zijn niet welkom bij de optredens. 'Wij willen iedereen vragen om thuis en binnen te blijven. Deze tour is bedoeld voor alle bewoners van de verschillende verzorgingstehuizen in Venlo en omstreken. Niet om als concert bij te wonen', stelt de band. 

advertentie

Lees ook deze artikelen