advertentie

Limburg Film Festival groeit door

Op 11, 12 en 13 januari vindt de derde editie van het Limburg Film Festival plaats. Verspreid over zes festivallocaties in de binnenstad draaien ruim vijftig films van Limburgse makers.

Zestien films maken in diverse categorieën kans op de titel Beste Limburgse Film.

Mannen in zwart

Het festival wordt geopend in poppodium Grenswerk met de première van de korte speelfilm ‘Voor Galg en Rad’ van Paul Haans over de Bokkenrijders en de documentaire ‘Mannen in zwart’ van Sander Selen en de Johan Hauser. Die docu gaat over Limburgers die hun werk doen in de schaduw van muzikale wereldacts.

Naast het werk van professionals is er ruimte voor amateurfilms, beeldcultuur en workshops. Een nieuw onderdeel hierin is ‘Kijken bij de Buren’, een evenement waarbij een Limburgse film en een film uit Nordrhein-Westfalen worden vertoond aan filmmakers en filmliefhebbers aan beide kanten van de grens.

Wouter van Luijn

Het LFF brengt ook dit jaar weer films met actuele maatschappelijke thema’s. Daarbij ligt de focus op films van en over migranten. Deze editie is er ook bijzondere aandacht voor het werk van de Limburgse editor Wouter van Luijn uit Arcen, die afgelopen zomer overleed. Zijn twee meest recente speelfilms zijn op het festival te zien.

advertentie

Lees ook deze artikelen