advertentie Obesitas

Lieke Derks oppermachtig tijdens Dutch Open Espoir

Judoka Lieke Derks uit Belfeld heeft zaterdag op overtuigende wijze de Duch Open Espoir in Eindhoven op haar naam geschreven in de leeftijdscategorie tot 18 jaar.  In de gewichtsklasse tot 63 kilogram won de zestienjarige judoka alle partijen op ippon (vol punt).

Derks, lid van JC Hercules Echt, kende geen genade voor haar tegenstanders. In de halve finale werd trainingsmaatje Kim Wijers naar de grond gewerkt. In de finale werd de wedstrijd  nog sneller beslist tegen Esmee Kroon.

Lieke Derks was na afloop niet verrast over de toernooizege. “Het ging goed, alleen in de pakking had ik wat feller kunnen zijn”. Het is voor de Belfeldse de derde belangrijke toernooizege dit seizoen. Eerder werd ook de Twente Open en in Den Haag gewonnen. 

Inmiddels staat judo centraal bij Lieke Derks. Voor de sport  verhuisde ze dit schooljaar naar Eindhoven, waar school (MBO-opleiding aan het Summa College) combineert met haar trainingen bij het CTO Eindhoven en de nationale trainingen op Papendal. Ze wil zich dit jaar plaatsen voor het EK in Riga. Eerste doel voor de Belfeldse is het NK eind februari in Den Haag. Ter voorbereiding op het NK gaat ze nog eerst op toernooi in Italië en Spanje.

Brons

In de categorie tot 90 kilogram pakte Joes Schell uit Venlo de derde plaats. De leerling van het Blariacum College won de troostfinale op ippon van de Belg Pjotr Debruyne. Aan dit tweedaags internationaal toernooi doen 1600 judoka´s mee.