advertentie Truck support Header

Leven Seks Drugs aan de keukentafel

Zeven jongeren uit Venlo kwamen gisteren naar buiten met een crowdfunding voor hun eigen bordspel Leven Seks Drugs. Het Pluck Panel heeft een spel bedacht om taboes op het gebied van seks, drugs, roken, alcohol en relaties bespreekbaar te maken.

Het bordspel

Leven Seks Drugs  is een uitnodigende bordspel voor ouders en tieners. Het spel bevat humor, boeiende vragen en gewaagde stellingen. Taboeonderwerpen zijn er niet in het spel. Tijdens het spel ben je op de weg naar huis na een stapavond met vrienden of vriendinnen. Het doel is om op tijd thuis te zijn. Onderweg kom je dingen tegen die je in het echte leven ook tegenkomt: seks, relaties, drugs, gedrag & gevoelens en seksuele geaardheid.

Coming Out Day

Dat de crowdfunding uiterlijk gisteren bekend werd gemaakt is geen toeval. Het was gisteren Coming Out Day. Tijdens deze dag wordt er stilgestaan bij het moment dat lhbtiq+’ers uit de kast willen komen. De dag staat in het teken van openheid en acceptatie van seksuele geaardheid en genderkwesties. Deze thema’s komen ook aan bod in het bordspel.

Pluck Panel

Het Pluck Panel is een initiatief van Puck Jonkers van Pluck Experience Concepts. Het panel is voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 20 jaar. Het panel wil via het bordspel het gesprek aangaan over taboeonderwerpen met de generatie van hun ouders.