advertentie VieCuri Mooi

Leraar Blariacum genomineerd voor Filmleraar van het Jaar

Jeroen Helmers van het Blariacumcollege is in de race voor Filmleraar van het Jaar. Hij begeleidt onder meer een filmgroep die zelf films maakt buiten schooltijd. 

Mediawijsheid

Helmers geeft les op het vmbo. Volgens hem is film een goed middel is om iets over te brengen. Bij zijn lessen Mens en Maatschappij traint hij leerlingen onder meer in mediawijsheid door ze filmpjes vanuit verschillende perspectieven te laten zien. Daarnaast heeft hij samen met leerlingen uit alle jaarlagen een eigen filmgroep die zelf korte films maakt. Een van die films werd zelfs genomineerd voor een prijs in New York.


Meer filmeducatie

De aandacht die Helmers geeft aan film heeft ervoor gezorgd dat er op het Blariacumcollege  vijftig uren zijn ingeroosterd voor filmeducatie.

Filmfestival

De verkiezing voor Filmleraar van het Jaar is een initiatief van Eye Filmmuseum en het Netwerk Filmeducatie. Zij stellen dat enthousiaste leraren nodig zijn om het filmvak te promoten. Naast Helmers zijn nog twee andere docenten genomineerd. De winnaar wordt in oktober bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.