advertentie Miso Oriental Header

Lego-fans showen creaties in Belfeld

Wie gek is van het bouwen met Lego, kan komend weekend zijn hart ophalen in Belfeld. De Hamar wordt omgetoverd tot Bricktopia, een Lego-event met showmodellen en steentjesverkoop.

Hobbykamer

Bricktopia wordt georganiseerd door Lego-vereniging Dutchbricks. Bestuurslid Jean-Paul Geurtjens bouwde vroeger graag met Lego, maar raakte dat kwijt toen hij ouder werd. Nadat zijn zoon een jaar of vijf geleden de Lego ontdekte is de liefde voor de steentjes weer helemaal terug. Zijn zolderkamer is inmiddels volledig omgebouwd tot hobbykamer voor de Lego.


Maanden bouwen

Komend weekend showt hij enkele grote vrachtwagens van Lego op de beurs. Zijn pronkstuk is meer dan drie meter lang. Aan zo’n grote wagen bouwt Jean-Paul dan ook maanden aan één stuk. Zoon Jitse is ook een fanatiek bouwer, al houdt hij in tegenstelling tot zijn vader niet zo van de vrachtwagen en andere voertuigen. ‘Ik ben meer fan van huisjes en daar een heel dorp van bouwen’, zegt hij terwijl hij een Lego-trein over een spoorrails laat rijden tussen de huisjes op de zolderkamer.

Bricktopia in de Hamar vindt zaterdag en zondag plaats. Zaterdag gaan de deuren van 12.00 tot 17.00 uur open. Zondag kun je zelfs vanaf 10.00 uur al terecht bij het Belfeldse gemeenschapshuis.