advertentie

Leech in de duusternis

Nog een paar dagen wachten en De Jocushaan wordt geplaatst op de Keulsepoort.

Krijgen we dan glièk zicht op het nieuwe beeld van Rik van Rijswick? Aan miene hak, zag Koeëba! De ruim tien meter hoge sculptuur zal strak ingepakt blijven tot de onthulling van aankommende zaoterdag. Aevel. De talkshow Nedinscoplein is er natuurlijk als de kippen bij als het om De Jocushaan gaat en heeft de sculptuur al in volle glorie getoond in de uitzending van gisteren. Kunstenaar Rik van Rijswick vertelde ons dat als de duusternis over Venlo valt, de Jocushaan zijn leech laat schijnen. Spannend, hoor.

Dat is heej en dao in ’t stedje wel nodig. Leech in de duusternis. In De Koel bijvoorbeeld. De crisis heeft er toegeslagen. Aevel. VVV staat op het punt twee transfervrije spelers uit Zweden te contracteren. De talentvolle voetbalbroers Heug Nødig en Breud Nødig. Het is moùw allewiels. Uit de KNVB-beker geknikkerd door de amateurs van Groene Ster en eerder al afgeserveerd door Fortuna, Vitesse, PSV en Heerenveen. Morgen komt een gemotiveerd Feyenoord op bezoek. Supporter zijn van VVV is in deze fase van de competitie een vorm van sadomasochisme. Vijftig tinten geelzwart, zogezegd.

Schreef ik leech in de duusternis? Dat heb je als automobilist nog steeds nodig als je de auto parkeert in de blauwe zone. De blauwe markering, die aangeeft dat je een parkeerschijf moet gebruiken, was al kort nadat ze was aangebracht aan het slijten. Hoe dat kon? Niemand die het precies wist. Dus wordt het nog maar eens overgedaan. Voor het einde van het jaar moet het nieuwe blauw overal goed zichtbaar zijn, werd in augustus gezegd. Aevel. Het wordt opschieten, zeker als straks door het koude weer de verf aan de roller vastvriest.

Tot slot. Nog eens leech in de duusternis. Wie zitten er achter het rood-witte logo, waarmee Facebook sinds een week vergeven is? Het is een initiatief van Jac en Rob Buchholz, de twieë breurs van Venlo die wél standhouden. Aanstaande woensdag presenteren ze een nieuwe website. Venlo Vanbinnen - de naam zegt het al. Nieuws, achtergrond, duiding en opinie voor Venlo, aevel vooral door Venlo.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

advertentie

Lees ook deze artikelen