advertentie Miso Oriental Header

Leden hockeyclubs stemmen massaal in met fusie

De leden van de drie hockeyverenigingen in de gemeente hebben vrijdagavond massaal ingestemd met de fusie tot één grote hockeyclub.

Bij alle drie de verenigingen stemde bijna honderd procent van alle leden in met de fusie. Het hoogste percentage werd genoteerd bij VHC, waar maar liefst 99,2 procent van de leden voor de samenvoeging stemde. Bij Hockeyclub Blerick was dat 98,2 procent. Bij THC lag het percentage op 97,6.

De besturen van de drie verenigingen lieten eerder al weten te hopen op breed draagvlak. Dat is er nu. ‘We hopen dat al het werk dat is verzet, wordt beloond met krachtige steun aan de oprichting van onze nieuwe hockeyvereniging: Hockeyclub Delta Venlo', schreven de besturen in het laatste fusiebulletin.

De hockeyverenigingen werken al 2,5 jaar aan een fusie tot één vereniging die moet spelen op Sportpark Vrijenbroek. De afgelopen maanden stond het fusieproces vooral in het teken van onenigheid met de gemeente die niet wil meewerken aan de aanleg van de gevraagde zes hockeyvelden. Vijf velden is volgens Venlo voorlopig genoeg. Desondanks hebben de leden overduidelijk vertrouwen in de toekomst als één gezamenlijke club.