advertentie

Laurentius Ziekenhuis maakt pas op de plaats in fusieproces VieCuri

Het is onzeker of het nog tot een fusie komt tussen het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en VieCuri. Het Laurentius maakte vandaag bekend pas op de plaats te maken in het fusieproces.

Reden voor het Roermondse ziekenhuis om zaken opnieuw te bekijken is de aanstelling van een nieuwe Raad van Toezicht. Het ziekenhuis wil die meenemen in het lopende fusieproces. Bovendien concludeerde een extern onderzoeksbureau eind vorig jaar 'dat het huidige bedrijfsplan onvoldoende antwoord geeft op de vraag of fusie nog steeds de oplossing is om goede zorg in Midden-Limburg te verlenen, nu en in de toekomst'.

Alle scenario's open

De Raad van Bestuur van het Laurentius heeft daarom met toestemming van de Raad van Toezicht besloten om zich te bezinnen op het voorgenomen besluit tot fusie. De komende maanden vindt nader onderzoek plaats. Alle scenario’s, fusie of zelfstandig blijven, zijn nog open.


Reactie VieCuri

De Raad van Bestuur van VieCuri laat in een reactie weten te begrijpen dat de nieuwe mensen in Roermond tijd nodig hebben om een beeld te vormen over het voorgenomen besluit tot fusie. 'Wij zijn ervan overtuigd dat een fusie van Laurentius en VieCuri de beste garantie is om het complete, brede pallet van moderne en betekenisvolle ziekenhuiszorg voor Noord- en Midden-Limburg te behouden. We wachten de vervolgstappen van Laurentius af.', schrijft de Raad van Bestuur.

advertentie

Lees ook deze artikelen