Lancering theaterseizoen Maaspoort voor het eerst zonder brochure

De Maaspoort presenteert het nieuwe theaterprogramma komend seizoen in twee delen. Voor het eerst komt er geen brochure.

'De coronacrisis zorgt ervoor dat niets is zoals normaal, zo ook de lancering van het programma niet', zegt Linda Keijzers van De Maaspoort. Op vrijdag 21 augustus worden de voorstellingen van september tot en met december bekendgemaakt. Dit jaar voor het eerst dus niet in een brochure, maar online en in een overzicht op papier. Voor de traditionele brochure was er te weinig tijd en budget.

Maatregelen

De Maaspoort heeft maatregelen genomen om theaterbezoek in coronatijd veilig te laten verlopen. Er zijn looproutes en in de zaal wordt anderhalve meter afstand in acht genomen. Uit onderzoek onder theaterbezoekers kwam naar voren dat die afstand hetgeen is waar mensen zich de meeste zorgen over maken.

De Maaspoort lanceerde afgelopen week al een aantal namen. Uit de kaartverkoop voor die shows bleek weinig van de voorzichtigheid van het publiek. Drie voorstellingen van Lex Uiting waren binnen enkele uren uitverkocht en twee voorstellingen van Rolf Sanchez zijn bijna uitverkocht.