advertentie Viecuri Mooi

Lage Loswal wordt schoongemaakt voor festival

Aan de Lage Loswal in Venlo wordt hard gewerkt om het terrein schoon te maken. Volgende week moet daar het nieuwe festival Aan de Waterkant plaatsvinden.

Door het hoogwater stond het terrein een week lang onder water en er is veel rotzooi en slib achtergebleven. De gemeente is vandaag begonnen met schoonmaken. Dinsdag moet de opbouw van start gaan voor het festival, dat vier weekenden in augustus plaatsvindt. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de opbouwwerkzaamheden geen vertraging hoeven op te lopen. 'Er wordt hard gewerkt om de Lage Loswal schoon te krijgen. Dinsdag is haalbaar', aldus de woordvoerder.

Zitten en anderhalve meter

De concerten worden georganiseerd door Theater De Maaspoort en poppodium Grenswerk. Er gelden wel enkele maatregelen. Publiek moet zitten en de anderhalvemeterregel in acht nemen. Daarnaast is er een vrij toegankelijk horecagedeelte met terras, dat wordt gerund door Café de Locomotief en Try Thai. Het terras is in de weekenden vanaf twaalf uur open.

Onder meer Douwe Bob, Guido Weijers, Froukje, Sef, Wolter Kroes en Candy Dulfer treden op. Er zijn nog kaarten beschikbaar via de site van het festival.