advertentie Truck support Header

Lage Loswal nu dan echt open

De Lage Loswal in de binnenstad is vandaag officieel geopend. Het nieuwe stadspark was voor de zomer al even toegankelijk maar moest toen snel weer worden afgesloten vanwege overlast in de avonduren.

De gemeente plaatste hekken, zodat het gebied niet meer toegankelijk was. De Lage Loswal ging deze zomer alleen open voor festival Aan de Waterkant.

Camera's

Nu is het park dan echt open. Een aantal maatregelen moet ervoor zorgen dat de overlast binnen de perken blijft. 'Vanaf het begin was het idee dat er drie maatregelen moesten worden genomen: het plaatsen van borden met wat er wel en niet mag, camera's en verlichting', zegt wethouder Marij Pollux. 'Die drie dingen blijken echt nodig om alles te kunnen reguleren hier. Nu is alles volgens planning gerealiseerd.' 

Buurtbewoner Mattie Peeters hoopt dat de overlast van het voorjaar niet terugkeert. 'Als hier een paar honderd jongeren staan met de muziek aan, dan is dat niet prettig. Ik hoop dat ze nu een permanente oplossing vinden, dat die overlast-situaties niet meer voorkomen.'

Park

Vorige week kwam het beeld Stroming van Hans Reijnders al aan op de Lage Loswal. Het park is bedoeld als plek om van de Maas te genieten en riviercruises, de Maashopper en het fietsveer leggen er aan. Bovendien kunnen er evenementen worden georganiseerd.