advertentie

Kunstenaars tijdelijk in oude sigarenfabriek Tegelen

Jonge kunstenaars krijgen deze zomer een paar maanden de kans om te werken in de voormalige sigarenfabriek Vossen-Breuers in Tegelen. Op termijn komen er appartementen in het gebouw aan de Roermondseweg.

Destination Unknown is een organisatie die jonge kunstenaars een werkperiode biedt in gebouwen die tijdelijk leegstaan. Dit jaar is gekozen voor de oude sigarenfabriek in Tegelen. De organisatie is op dit moment op zoek naar kunstenaars. De voorkeur gaat uit naar kunstenaars die 1 tot 5 jaar geleden zijn afgestudeerd.

Tentoonstelling

Ze krijgen de kans om juli, augustus en september in Tegelen te werken. In die periode komen er gastsprekers langs die lezingen geven. De kunstenaars worden uitgedaagd om werk te maken dat een link heeft met de plek waar ze werken. Hun werkperiode wordt afgesloten met een tentoonstelling, waarvoor zowel buurtbewoners als mensen uit de kunstwereld voor worden uitgenodigd.

Appartementen

Het leegstaande gebouw is een van de weinige overblijfselen van de sigarenindustrie die Tegelen groot heeft gemaakt in de jaren dertig van de vorige eeuw. Aanvankelijk zou het A&P-gebouw volledig tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor woningen en appartementen. Later werd besloten om het te verbouwen.