advertentie

Kookclub gaat voor record met struisvogelfrietei

Het grootste frietei ter wereld maken. Dat is het doel van kookclub CCPL uit Venlo. Ze willen hiermee aandacht vestigen op het 35-jarig bestaan van de club van hobbykoks.

Hulp van de meester

John Biard van de kookclub laat weten al maanden bezig te zijn met de recordpoging. ‘Ik heb eerst geprobeerd om met een mal een ei te maken van alleen maar los eiwit, maar dat bleek niet mogelijk.’ Hij zocht daarom hulp bij de leverancier van het Venlose frietei: Hans Schreurs van Automatiek Piccadilly.

Struisvogel

Het idee met de mal werd naar de prullenbak verwezen en heeft plaatsgemaakt voor een frietei dat qua maakproces hetzelfde is als het origineel maar dan groter. Dus er wordt een groter ei gebruikt: namelijk dat van een struisvogel. ‘Zo’n ei moet twee uur koken, dus het vergt wat voorbereiding. Maar we gaan een origineel frietei maken bij Automatiek Piccadilly met de originele ingrdiënten van het frietei dat dit jaar 60 jaar bestaat’, zegt Biard.

Maaltijd

Het struisvogelfreitei wordt op zaterdagmiddag 19 oktober om 15.30 uur gebakken bij de frietkraam op de Kleine Beekstraat. Naast de recordpoging biedt de kookclub vrijwilligers van het Toon Hermans Huis een maaltijd aan diezelfde dag. 

advertentie

Lees ook deze artikelen