advertentie VieCuri Mooi

Laurens Eggen

Koninklijke onderscheiding voor tomatenteler Ton Janssen

De Venlose tomatenteler Ton Janssen is zondag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Naussau. Janssen is bekend van de Tasty Tom-tomaten.

Burgemeester Antoin Scholten was zondag aanwezig bij de netwerkbijeenkomst van Glastuinbouwkunde Nederland om Janssen te voorzien van een lintje. 

Zoete tomaat

Janssen is al sinds de jaren negentig op zoek naar een zoet smakend tomatenras. De Nederlandse tomaten hadden toentertijd een slecht imago. Janssen stoorde zich aan de verhalen in Duitse media over de smakeloze Nederlandse 'wasserbomben'. 

Prijs voor beter imago van Nederlandse tomaat

In 1995 wist Janssen een echte smaaktomaat op de markt te brengen: Tasty Tom. Inmiddels zijn de trostomaten die hij met collega-telers op de markt bracht, al 25 jaar te koop. In 1999 won hij dan ook met zijn vrouw Anny Janssen de Nederlandse Tuinbouw Ondernemersprijs voor de verbetering van het imago van de Nederlandse tomaat. 

Ambassadeur

Met het verbeteren van het imago van de Nederlandse tomaat heeft Janssen indruk gemaakt op de Nederlandse tuinbouw. Janssen heeft in november 2018 zijn Venlose kas verkocht en is sindsdien promoter en ambassadeur van Tasty Tom op beurzen, waaronder de Grüne Woche in Berlijn.