advertentie

Komende weken geen studieplekken en activiteiten in stadsbieb

De werk- en studieplekken in de stadsbibliotheek zijn tot 12 november niet beschikbaar. De komende vier weken zijn alle activiteiten geschrapt, met uitzondering van de spreekuren.

De bieb aan de Begijnengang gaat bovendien steeds om 17.00 uur dicht. Dat is besloten vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen.

Ontmoetingsplek

Volgens directeur Geja Olijnsma was het geen gemakkelijk besluit. Medewerkers merkten de laatste tijd dat het drukker werd in de stadsbibliotheek, omdat jongeren door alle beperkingen nog maar weinig plekken hadden om buitenshuis af te spreken. 'De studieplekken waren vaak allemaal bezet en vooral scholieren gebruikten de bieb als ontmoetingsplek', zegt Olijnsma. 'Dat maakte het handhaven van al die regels er niet gemakkelijker op. En we willen natuurlijk heel graag terug naar een normale dienstverlening.'

Reservering

'Door nu vier weken lang alle activiteit tot een minimum te beperken, en ons alleen te concentreren op de uitleen van boeken en de informatiefunctie, hopen we dat dit na 11 november ook weer mogelijk is', gaat de directeur verder. De bieb gaat dan werken met een reserveringssysteem voor de werkplekken.

In de vestigingen van de bieb in Arcen, Belfeld, Blerick, Tegelen en Velden veranderen de openingstijden voorlopig niet.