Knappe overwinning van VVV op FC Twente

VVV-Venlo heeft vandaag in Enschede de punten weten te pakken. De ploeg van Hans de Koning kwam laat op gang, maar zorgde voor een 0-1 overwinning.

Matige eerste helft

In een matige eerste helft waren de beste kansen voor FC Twente. Danilo kreeg in 26e minuut van de wedstrijd een prima kans om de score te openen. Thorsten Kirschbaum verwerkte het schot in de linkeronderhoek tot corner. Deze bleef ongevaarlijk. In de 32e minuut kreeg Twente nog een kans. Via Menig ging het schot naast het doel. 

De eerste kans voor VVV vond plaats in de 40e minuut. Machach schoot op doel, maar het schot was te zacht. Met een tussenstand van 0-0 gingen de teams aan de thee.

Spannende tweede helft

FC Twente zette aan het begin van de tweede helft gelijk druk. In de 47e minuut eindigde een schot op doel van de thuisploeg in de handen van Kirschbaum. 

In de 50e minuut werd Dekker gewisseld. Hij kon niet verder spelen nadat hij zichzelf blesseerde in een sprint. Pachonik kwam voor hem in de plaats. Hij maakte zijn eerste minuten voor VVV in 2021. 

Christos Donis

Halverwege de tweede helft wisselden de beide ploegen twee spelers. Bij VVV kwamen Hunte en Linthorst in de ploeg. Daarna brak de wedstrijd open. In de 72e minuut zette Torino Hunte VVV bijna op voorsprong met een hard schot op het Twentse doel. Keeper Drommel wist de 0-1 echter nog te voorkomen. In de 78e minuut probeerde Hunte het nog een keer en die was wel raak. 
Christos Donis, de nieuwste aanwinst van VVV, maakte in de 85e minuut zijn speeldebut voor de club. Hij kwam in het veld nadat Machach niet verder kon spelen. 

Ongeslagen

In de extra minuten werd het nog billenknijpen voor VVV. FC Twente kreeg nog kansen en sloot de wedstrijd af met een spannende corner. De keeper van Twente kopte daarbij naast het doel van Kirschbaum. Daarmee gingen de punten mee naar Venlo. VVV-Venlo speelde maar liefst 5 wedstrijden sinds de jaarwisseling en is in 2021 nog ongeslagen.