advertentie

Klachten over onkruid op begraafplaats Venlo

De paden op de algemene begraafplaats in Venlo-Zuid staan vol met gras en onkruid. Bezoekers zijn ontevreden over het onderhoud.

Didi Taihuttu komt regelmatig op de begraafplaats in Venlo-Zuid, om de graven van zijn ouders, zijn ooms en opa te bezoeken. Hij merkt dat het onderhoud de laatste tijd sterk achteruit is gegaan.

Respect voor overledenen

'Het zou toch gewoon normaal zijn en respectvol voor de mensen die overleden zijn en voor de bezoekers dat het er netjes uit ziet. Het is de algemene begraafplaats van Venlo', zegt Taihuttu. 'Ze hebben het jarenlang goed gedaan. Ik weet niet wie dat voorheen gedaan heeft, maar ga naar die man toe en vraag hem om tips, want die heeft het altijd heel mooi onderhouden.'

Kokend water

De gemeente laat weten dat er acht of negen personen werken aan het onderhoud van de begraafplaats. Het weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat het onkruid hard groeit. Bovendien is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op de begraafplaats vorig jaar verboden. Nu gebruikt de gemeente kokend water om het onkruid te bestrijden en dat is een stuk arbeidsintensiever.

advertentie

Lees ook deze artikelen