advertentie

Käök wie kalde pap

Wat ik inmiddels käök bin wie kalde pap zijn de televisiebeelden van mensen, bij wie een coronatest wordt afgenomen.

In close up meekijken in iemands mond. Of nog erger, zien hoe ze met een rager een behaard neusgat penetreren tot aan de voorste hersenkwab. Ik schuùver mich ervan. Echt.

Nee, dan kijk ik liever naar beachvolleybal. Daar zijn de meningen aevel over verdeeld. Het beoogde beachsportveld naast de moskee wordt niet gerealiseerd, als het aan het college ligt. Het is echt een gemiste kans. Met wat goede wil en de aanplant van groenblijvende struiken en klimop onder de bomen, die op de perceelscheiding staan, zou het probleem uit de wereld zijn geweest. Nu worden er suggestieve vragen over gesteld in de Tweede Kamer.

Er waren ook zorgen over geluidsoverlast tijdens de wedstrijden van beachvolleyballers. Als er gescoord wordt, gaat de volumeknop open en klinkt opzwepende muziek. Graag wil ik een les uit het verleden aanreiken. Als vroeger in de zomer bij Bonaparte de grote deuren openstonden, hoorde je in de Floddergats de muziek goed. Voordat een mis begon in de dominicanenkerk, kwam pater Hubert Gulickx, vriendelijk vragen of het wat zachter kon. De volumeknop ging dan terug. Leven en laten leven, daarvoor ben je buren.

Nu aevel de gemiste kans. Boerka en bikini naast elkaar, om het zo maar eens te zeggen, dat is toch een prachtvoorbeeld van tolerantie?

Iets anders. Afgelopen zomer zijn grote sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Spelen niet doorgegaan. Deze week is bekend geworden dat de Sinterklaasintochten met de huidige coronamaatregelen niet of nauwelijks te organiseren zijn. Spiètig voor alle kroèkestöpkes. De aankomst van de Huibaard met de stoomboot is een hoogtepunt in een kinderjaar.

Waar ik mijn hart voor vast hou, is het WK wièrikse, dat al een aantal jaren rond Sintermerte wordt georganiseerd. Ik heb aevel hoop dat het goed komt. Bij een brandende wièrikspot die wordt rondgedraaid, blijf je wel uit de buurt. Meer dan de voorgeschreven anderhalve meter. Wièrikse doe je bovendien per definitie buiten. Vandaar alzoeë mijn hoop. En zou het dan niet voor de hand liggen dat Studio Sport er live verslag van doet? Door alle wedstrijden die niet doorgaan, zijn er zeeën van zendtijd.

Duizend maal liever wièrikse op de televisie dan het penetreren van een behaard neusgat!

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx