advertentie

Kinderen bouwen zelfsturende autootjes

Hackerspace TDVenlo zette tijdens het weekend van de wetenschap de deuren open voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Zij konden hun eigen zelfsturende auto bouwen.

Hackerspace TDVenlo is een club voor iedereen die graag met elektronica, mechanica en software aan de slag gaat. De Venlose hackerspace staat in nauw contact met andere spaces over de hele wereld en heeft zelf heel wat in huis als het gaat om techniek.

Robotarm

Sinds het begin van dit jaar zit de Venlose hackerspace in de bibliotheek in het centrum van Venlo. Iedere woensdagavond wordt er gehobbyd met elektronica. Zo leert de jeugd er bijvoorbeeld om computerprogramma's te programmeren of wordt er gewerkt aan een robotarm. 'Vanaf je negende ben je welkom bij ons om aan projectjes te werken. We beginnen met eenvoudige projecten, maar al snel komt de vraag waar je als kind zelf enthousiast van wordt. Vervolgens begeleiden we het dan om zo'n project daadwerkelijk te realiseren. Je leert het hier door het te doen', zegt Jelle Haandrikman van Hackerspace TDVenlo.