advertentie

Kick-off aspergeseizoen: negen Michelinsterren in één keuken

Het aspergeseizoen is weer begonnen. Zes chef-koks, samen goed voor negen Michelinsterren, kookten daarom een speciaal aspergemenu bij Valuas.

De aftrap van het aspergeseizoen was volledig uitverkocht. De gasten kregen een zesgangenmenu voorgeschoteld met uitsluitend aspergegerechten. Eric Swaghoven, chef-kok en eigenaar van Valuas, verzamelde de sterrenchefs in zijn keuken. Met deze kick-off laten de koks zien wat er naast de klassieke bereiding van asperges nog meer mogelijk is met de Noord-Limburgse specialiteit.

Voor herhaling vatbaar

Swaghoven kookte samen met Jarno Eggen, Martin Kruithof, Wilco Berends, Jef Schuur en Erik van Loo, stuk voor stuk sterrenchefs. Vorig jaar organiseerde Swaghoven deze kick-off voor het eerst. Als het aan hem ligt, volgen er nog meer. Swaghoven laat weten steeds nieuwe koks uit te willen nodigen voor de seizoensopening.

advertentie

Lees ook deze artikelen