advertentie Blauwwater Header

Kermis Venlo wil naar kazerneterrein

De Kermisbond en gemeente bekijken de mogelijkheid om de Venlose kermis dit najaar op het kazerneterrein te organiseren.

Frank Vale van de Kermisbond spreekt zelf van een kermispark. 'Een nieuwe manier om op veilige wijze toch een kermis op te bouwen. De kermis verlaat de binnenstad en wordt op een buitenterrein achter hekken opgebouwd. Op die manier start deze week ook de kermis van Oss', legt Vale uit. 

Pretpark

Het grote voordeel van hekken is dat het aantal kermisbezoekers volgens Vale gereguleerd kan worden. 'Ja, je krijgt zo het principe van het pretpark. Bezoekers van de kermis leggen een looproute af en passeren alle attracties. Dat betekent ook dat wanneer je eenmaal een attractie gepasseerd bent, je niet meer terug kunt. Dan zul je weer via de toegangspoort het kermisterrein moeten betreden', zegt Vale.  

Binnenstad

Het gaat volgens de Kermisbond om een alternatief, er is zeker geen sprake van een definitieve terugkeer van de kermis op het kazerneterrein. 'De Venlose kermis hoort in de binnenstad, maar dat is op dit moment geen optie. Dit is in ieder geval iets', zegt Vale. De gemeente bevestigt dat er is gesproken over het kazerneterrein als alternatieve locatie. 'Voordat de gemeente deze alternatieve locatie definitief kan toezeggen, zijn er voorwaarden waaraan voldaan dient te worden. Zo moet  er een evenementenvergunning aangevraagd worden die is voorzien van een uitgebreid coronaproof plan. '  

Advies

De gemeente zal in de afweging of de kermis op het kazerneterrein doorgaat ook advies inwinnen bij de veiligheidsdiensten, zo geeft een gemeentewoordvoerder aan. En dan nog betekent dit niet dat de kermis definitief doorgaat. 'Een eventueel verleende vergunning kan in het kader van de openbare orde, veiligheid en gezondheid (coronamaatregelen) alsnog ingetrokken worden. Ook kunnen er, indien nodig, extra maatregelen opgelegd worden', aldus de gemeente in een schriftelijke reactie.