advertentie

Kebuiter-telderkes in Baolder

Het was me de week wel voor Sinterklaas. Hij heeft zich als een popster gevoeld, vertrouwde hij ‘Aevel’ toe.

Zeg maar een beetje als Mick Jagger. Die is trouwens haos van dezelfde leeftijd. Zondag was Sinterklaas aanwezig op de Maasboulevard. Iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen wilde met hem op de foto. Vooral Duitse bezoekers, opvallend genoeg. Donderdag was Sinterklaas in het Limburgs Museum. ‘Aevel’ was in zijn gevolg. Het werd supergezellig met de Super Sint en heel veel kinderen. Morgen is de goedheiligman al weer vroeg uit de veren. Hij gaat namelijk preken in de Jongerenkerk. Later gaat hij met zijn Pieten met de bus naar Uerdingen. Al sinds 1954 is het d’n broèk dat de Venlose Huibaard er feestelijk wordt ontvangen.

Wat er nog meer gebeurde afgelopen week in Venlo? Wat dachten jullie van het Jayke-effect in De Koel? Of moeten we net als Tom Egbers zeggen Zjee? Het was goed om te zien dat er weer een ploeg stond. En met de drie punten waren we even blij als een kind, dat vanmorgen in zijn schoen een cadeautje heeft gevonden. Voor de bloeddruk was de wedstrijd tegen Twente aevel niet zo goed. Die is nog nooit zo hoog geweest als tijdens de zes extra speelminuten. Minseleef, er leek geen einde aan te komen.

Aevel’ had nóg een uitnodiging ontvangen. Voor de presentatie woensdag van de nieuwe kalender van Seacon. Het was een sjiek de friemel bijeenkomst, zogezegd. Deze keer was het in het Art Center in Baolder, aan de rand van een bos. De ligging bij de bosrand was trouwens wel te merken. Er werden kebuiterkes-telderkes geserveerd met kebuiterkes hepkes. De Seaconkalender van 2020 is de elfde op rij, die Guus van Eck heeft gemaakt. Wij spitse ons er altijd op, want in de kalender zijn smeis een of meer tekeningen opgenomen van ‘t stedje. De gouaches van Venlo van de voorbije tien jaar, zouden niet misstaan in Museum Van Bommel Van Dam. Ook deze keer werden we niet teleurgesteld. Voor de maand december van 2020 heeft Guus van Eck het schoeën stadhoès in winterse sferen tot thema genomen. Het is een kleurrijk werk geworden, waarvan de speelsheid en het plezier afspatten.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

advertentie

Lees ook deze artikelen