advertentie VieCuri Mooi

Kantoorpanden Blerick in beeld als woningen buitenlandse werknemers

Voor drie voormalige kantoorpanden aan de Blerickse Drie Decembersingel liggen plannen voor de huisvesting van 150 buitenlandse werknemers en kantoorruimte van uitzendbureau Cova Personeelsdiensten.

Het gaat onder meer om de oude panden van het waterschap en de GGD. De verhuizing zou een einde aan de verkeersoverlast in de Blerickse wijk Vastenavondkamp betekenen. 'We zijn de afgelopen jaren als uitzendbureau flink gegroeid. In principe zitten we goed op de huidige locatie, maar ideaal is het niet. Omdat onze werknemers 's ochtends met wagens worden opgehaald is er sprake van verkeersoverlast in de wijk', zegt eigenaar Ashur Ozkul.

Buurtbewoners

De Venlose politiek werd vorige week bijgepraat over de plannen door het uitzendbureau en het college. De gemeente Venlo wil verder geen toelichting geven. 'Er is sprake van drie leegstaande kantoorpanden waar we wat mee moeten. Er zijn diverse ideeën om hier tijdelijk een bestemming aan te geven maar nog geen concrete besluiten. Het college wil eerst met de gemeenteraad overleggen over wat mogelijk en wenselijk is. Uiteraard moet ook met omwonenden worden gesproken. Dit zal allemaal gaan gebeuren medio januari. We kunnen kortom nog niets zeggen over plannen, initiatiefnemers of bestemmingen', aldus de gemeente in een schriftelijke reactie.

Woonwijk

Ozkul geeft aan dat er nog geen uitgewerkte plannen zijn. 'We hebben een aanvraag gedaan voor 150 woningen. Nu wordt bekeken of dat bouwtechnisch ook haalbaar is. We gaan voor woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd. Het kan dus ook zijn dat we uiteindelijk minder woningen kunnen realiseren', zegt Ozkul. 'Het grote voordeel van een eventuele verhuizing is de parkeerplaats achter het pand, het feit dat we dicht bij de snelwegen liggen en dat we de woonwijk kunnen verlaten.'