advertentie Viecuri Mooi

Judotalent Lieke Derks wint brons op EK judo

De 18-jarige Lieke Derks uit Belfeld is dit weekend derde geworden op het EK judo voor junioren in Luxemburg. De Belfeldse is een van de grootste judotalenten in Nederland.

Door haar stand in de wereldranking, plaats vier, had Derks in ronde één van het toernooi een vrijloot. 

Snelle winst

De tweede partij kwam Derks uit tegen een dame uit Letland. Die partij werd snel gewonnen door Derks. De derde partij bleek iets pittiger, de Belfeldse moest het opnemen tegen de Duitse die later ook goud pakte. Derks had kansen in het duel tegen de Duitse en zette twee grote aanvallen in, maar die leverden net geen punten op. 

Oppermachtig

In de vierde ronde stond Derks tegenover een dame uit Oekraïne, die ze oppermachtig uit haar spel wist te halen. Na twee grote aanvallen kreeg ze haar tegenstandster op haar buik waardoor Derks met een houdgreep de winst van het duel in de wacht sleepte. De uitkomsten van deze partijen resulteerden in de bronze medaille op het Europees Kampioenschap.

Bijzonder talent

Derks is een ongekend judotalent met discipline en een veelbelovende toekomst in het verschiet. Als jong meisje begon ze bij 2Move in Belfeld, waar vader Tim trainer is. Inmiddels traint ze op het RTC in Eindhoven, waar ze ook studeert, en ze traint ook al op Papendal. De Spelen in 2028 halen is haar ultieme doel.