advertentie Obesitas kliniek header januari

Jubileumeditie Limburg Film Festival niet in Venlo, wel op tv

De vijfde editie van het Limburg Film Festival (LFF) gaat door, maar niet zoals gebruikelijk op verschillende locaties in Venlo. Veel films zijn van vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari op televisie te zien.

De organisatie werkt samen met L1. Daar zijn zo'n dertig films te zien, soms voorafgegaan door een gesprek met de makers. Op vrijdagavond 15 januari zendt L1 een speciaal openingsprogramma uit en op zondag 17 januari is de prijsuitreiking live te volgen. Een aantal films van Venlose makers of met een Noord-Limburgse link zijn in het festivalweekend te zien op Omroep Venlo.

Podium

Zakelijk leider Bart Hölscher van het LFF wilde het festival juist in coronatijd graag door laten gaan. 'Veel festivals zijn afgelast en voor nieuwe films is nauwelijks een podium. Bij ons is iedere film bekeken en beoordeeld. Makers krijgen ook de feedback die daarbij hoort. Dat is ook nu heel belangrijk voor met name de jonge filmmakers.'

Overige activiteiten

Nu het festival niet fysiek plaatsvindt, gaan ook activiteiten als documentairewedstrijd 148Hours docs, de filmquiz en projecten in de openbare ruimte niet door. De organisatie van het LFF is van plan om die activiteiten verspreid over het jaar in te halen.