Jongerencentrum Jacx blijft voorlopig behouden voor Blerick

De toekomst van jongerencentrum Jacx aan de Drie Decembersingel in Blerick is voorlopig veiliggesteld. Jacx blijft in ieder geval dit jaar nog open. Een groep vrijwilligers onderzoekt de opties voor de periode daarna. 

De gemeente steekt het jongerencentrum de helpende hand toe. Jacx was eigenlijk al gesloten vanaf 1 januari 2018 en sindsdien stond het pand leeg. Sinds april vorig jaar is het centrum toch weer in gebruik genomen door een groep vrijwilligers. Zij gaan de komende tijd een plan van aanpak maken voor de toekomst.

Dat plan van aanpak moet duidelijkheid scheppen over de begroting en de mogelijkheid om subsidies en fondsen te werven. Nog in het eerste kwartaal van dit jaar verwacht de gemeente dat plan van aanpak te ontvangen. 

Vastenavondkamp

Omdat Jacx een belangrijke functie heeft voor de wijk Vastenavondkamp, wil de gemeente Jacx helpen. Het definitief openhouden van Jacx op kosten van de gemeente is in strijd met het huidige gemeenschapsaccommodatiebeleid. Via de huidige constructie met leegstandsbeheerder Camelot stelt de gemeente het pand nog dit hele jaar ter beschikking aan het jongerencentrum. Het eerder genoemde plan van aanpak moet dus duidelijk maken hoe de vrijwilligers denken het centrum na 2020 te kunnen runnen.