advertentie Delta Fiber week 44-45

Jocus ziet alsnog af van stadsprins en activiteiten

Jocus organiseert komende vastelaovend geen activiteiten en roept ook geen stadsprins uit. Het vastelaovesgezelschap heeft dat besluit genomen na een gesprek met burgemeester Scholten.

Scholten maakte gisteravond als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord samen met zijn collega in het zuiden van de provincie bekend dat er komende vastelaovend geen activiteiten kunnen plaatsvinden waarvoor een vergunning nodig is. Aanleiding is de actuele situatie wat betreft corona en bezorgdheid om gezondheidsrisico's van mensen. In een gesprek vanmiddag is gesproken over de gevolgen van het besluit van de veiligheidsregio's voor de alternatieve plannen die Jocus had.

Streep door initiatieven

De Raad van Elf van het vastelaovesgezelschap heeft zich vanavond gebogen over de vraag hoe Jocus om wil gaan met de situatie. Uiteindelijk is daar het besluit gevallen om ondanks de eerdere voornemens en ideeën alle initiatieven en evenementen een jaar op te schorten. Dat betekent geen Elf van Elf in afgeslankte vorm, geen Prônkzitting voor het stadhuis, geen stadsprins in 2021 en geen vastelaovend in de wijken, zoals oorspronkelijk het idee was. Wel verschijnt er een cd en een nieuwe Träöt. Ook wordt er op gepaste wijze afscheid genomen van Prins Marcel II en zijn adjudanten.