advertentie

Jocus trekt de wijken in tijdens vastelaovend

Vastelaovend 2021 wordt gevierd in wijken, buurten en straten in Venlo. Dat is het voornemen van vastelaovesgezelschap Jocus.

Vors Joeccius XI Roel Versleijen maakte de plannen vanavond bekend na de algemene ledenvergadering van Jocus. 'As de Venlonaer neet nao de vastelaovend kin kômme, dan bringe weej de vastelaovend nao de Venlonaer', aldus Versleijen.

Geen optocht en Boérebroélof

Hoewel de vastelaovend nog ver weg is, heeft Jocus knopen moeten doorhakken over grote activiteiten als de optocht en de Boérebroélof. Die gaan niet door. Met het annuleren van de grote optocht wil Jocus wagenbouwers duidelijkheid bieden. De Boérebroélof wordt een jaar uitgesteld. Het gezelschap van het Zomerparkfeest presenteert zich wel in 2021. Tijdens de drie vastelaovesdagen wil Jocus de wijken en buurten intrekken, om het feest daar samen met de wijkverenigingen vorm te geven.

Stadsprins

Jocus maakte eerder al bekend dat er wel een stadsprins komt. Die komt uit op 30 januari in De Maaspoort, maar niet op een regulier Hofbal.

Elf van Elf

Op de elfde van de elfde is er de presentatie van d'n Opstaeker en de cd. Om elf minuten over elf klinken er elf kanonschoten vanaf het balkon van het stadhuis. Een muziekprogramma is er niet die dag en er zijn ook geen andere publieke activiteiten. De Prônkzitting met afscheid van Prins Marcel II drie dagen later is niet in De Maaspoort maar op de Markt voor het stadhuis.