advertentie

Jeugdserie Rob Lücker maakt kans op Nipkowschijf

De jeugdserie Zeven kleine criminelen van regisseur Rob Lücker is genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf 2019.

De Nipkowschijf is een prestigieuze televisieprijs. Vorig jaar won De Luizenmoeder, andere recente winnaars zijn onder meer De Wereld Draait Door, Ramses en Zondag met Lubach.

Zeven kleine criminelen

In de serie nemen zeven kinderen van twaalf het recht in eigen hand. Door de geldproblemen van zijn oma is Raffie ten einde raad. Hij moet iets bedenken om in korte tijd aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij daarom de bank te overvallen. Dat is het begin van het avontuur.

De jury is lovend over de serie: 'Het resultaat is geestig, onsentimenteel en waanzinnig spannend. De actie dendert voort in een wereld die wordt gevat in geweldige beelden. Steeds wordt er in Zeven kleine criminelen gedreigd met absurdisme, maar uiteindelijk krijgt de actie steeds voorrang; een hoogtepunt in de televisieproductie van dit jaar.'

Uitreiking

De andere genomineerden zijn de documentaireserie Stuk en Sinan Can als persoon voor zijn twee programma’s Sinan zoekt de klas van Elias en Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 20 juni in Het Ketelhuis in Amsterdam.

advertentie

Lees ook deze artikelen