advertentie VieCuri Mooi

VVV-Venlo

Jafar Arias komt, Cattermole gaat en Kum blijft bij VVV

VVV heeft zich versterkt met aanvaller Jafar Arias. Hij komt over van Emmen en tekent voor één seizoen. Verdediger Christian Kum heeft voor één seizoen bijgetekend in Venlo.

De naam van Arias zoemde de afgelopen weken nadrukkelijk rond in Venlo. De aanvaller speelde de afgelopen twee seizoenen voor Emmen. Daar kon hij afgelopen seizoen niet rekenen op een basisplaats.

Natuurgras

“VVV is een mooie club. Ik ken de club natuurlijk goed. Heb er veel tegen gespeeld met mijn vorige clubs en ken De Koel dan ook als een authentiek en gezellig stadion, waar supporters fanatiek achter de club staan', laat Arias op de site van VVV weten. 'Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club.'

Cattermole

Tegenover de komst van Arias staat het vertrek van Lee Cattermole, zo maakte technisch directeur Stan Valckx bekend op Omroep Venlo in het programma VVV Live. De Brit kwam deze zomer over van Sunderland en tekende voor één seizoen. Daar blijft het dus bij. De middenvelder past mede gezien de financiën niet meer in het toekomstplaatje van VVV. Daar komt bij dat de middenvelder ook in de voetbalplannen van VVV overbodig is geworden.

Verlenging

Verdediger Christian Kum blijft dus wel nog minimaal een seizoen langer in Venlo. De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen voor VVV en groeide uit tot een vaste waarde. Het contract van Kum werd eind maart nog opgezegd. Dat was destijds een formele handeling, zo liet VVV weten. De club zegde gezien alle onzekerheid alle aflopende contracten op, maar gaf ook aan gesprekken te voeren over verlenging.

“Ik heb het ontzettend naar m’n zin bij VVV en ben dan ook blij dat ik ook volgend seizoen voor deze club mag uitkomen. Uit de aanbieding van VVV sprak vertrouwen. Het is altijd fijn als je erkenning krijgt. Ik denk dat ik met mijn inmiddels opgedane ervaring een meerwaarde kan hebben in het ‘begeleiden’ van de jonge jongens in onze selectie. Die rol pak ik graag op me”, zegt Kum op de clubsite.