advertentie

Invaller Grot redt punt voor pover VVV

VVV heeft in de slotfase een punt overgehouden aan de derby tegen Fortuna Sittard.

Doelman Lars Unnerstal had het al meteen druk in Sittard en wist VVV in de beginfase een paar keer te redden. In de eerste minuut hield hij met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon. Op twee schoten in één aanval had de Duitser een goed antwoord. De tweede daarvan kreeg hij vol tegen zijn gezicht. Unnerstal ging even neer en leek knock-out, maar kon toch door. 

Post geschorst

Na elf minuten was Andrija Novakovich Unnerstal dan toch de baas: 1-0. Tien minuten voor rust knalde Post een volley maar net naast het Sittardse doel. Daarmee was het met de mogelijkheden voor VVV in de eerste helft ook wel op. Post pakte in de tweede helft nog een gele kaart en is daardoor de volgende wedstrijd (thuis tegen nummer zestien De Graafschap) geschorst.

VAR voorkomt erger

VVV bleef mat spelen en trainer Maurice Steijn begon een half uur voor tijd in te grijpen. Eerst bracht hij Ralf Seuntjens voor Tino-Sven Susic, tien minuten later kwam Jay-Roy Grot in de plaats voor Evert Linthorst en dat bleek een gouden greep. De VAR keurde eerste de 2-0 van Fortuna af voordat Grot de 1-1 knalhard via de paal binnenwerkte.

VVV blijft dertiende staan met 34 punten.

advertentie

Lees ook deze artikelen