advertentie Obesitas kliniek header januari

Inval bedrijf: 4 ton cash en auto's in beslag genomen

De politie, de FIOD, het OM en Defensie hebben vandaag tijdens een inval bij een recyclingbedrijf in Blerick, vier ton aan contant geld, administratie, een Porsche en een Maserati in beslag genomen.

Dat laat het OM weten. Behalve het bedrijventerrein van het recyclingbedrijf zijn vandaag ook de woningen van drie functionarissen van het bedrijf en een accountantskantoor doorzocht. 

Onderzoek

De FIOD, politie en OM zijn bezig om in het kader van een strafrechtelijk onderzoek met hulp van defensie het bedrijf te doorzoeken op verdenking van witwassen en fraude. Dit onderzoek zal volgens het OM enkele dagen in beslag nemen. De bedrijfsvoering van het bedrijf is stilgelegd voor de doorzoeking.

Verborgen ruimtes

Defensie beschikt over meerdere gespecialiseerde teams die kunnen ondersteunen bij dit soort acties. Er zijn twee Advanced Search Teams van defensie ingezet. Deze teams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, ruimtes met weinig of geen licht en in onveilige situaties. Ook kan het zoekteam met speciale apparatuur verborgen ruimtes ontdekken.