advertentie

Interlandweek optimaal voor optimistisch VVV

Na de 2-1 verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle is VVV vanwege interlandvoetbal een weekend vrij. De rustweek komt op een gunstig moment vanwege de volle ziekenboeg en de komst van Jos Luhukay als nieuwe trainer.

Afgelopen zondag werd de verliesreeks van VVV verder verlengd door een late winnende treffer van de Zwollenaren. Christian Kum veroorzaakte in de 76ste minuut een strafschop. ‘Het was een ongelukkig moment. Ik dacht dat de tegenstander de bal zou terugleggen of voorgeven, maar in plaats daarvan kruiste hij mij. Toen raakte ik hem en werd er een penalty gegeven. Eerste wuifde de scheids het nog weg, maar uiteindelijk besloot de VAR helaas anders.’

Blessures

VVV had de afgelopen weken veel geblesseerde spelers. Het zijn voornamelijk middenvelders die momenteel niet met de groepstraining mee kunnen doen. Zinédine Machach, Danny Post, Christos Donis en Meritan Shabani zitten alle vier in de ziekenboeg, laatstgenoemde zal dit seizoen helemaal niet meer in actie komen. Aanvoerder Danny Post onderging vandaag een MRI-scan, waaruit moet blijken hoelang de aanvoerder uit de roulatie is.

Optimisme

Ondanks de blessures en de nederlaag tegen PEC Zwolle kijkt de selectie tevreden terug op de eerste week onder Luhukay. ‘Je merkt dat er bij iedereen weer nieuwe, frisse energie is. We wilden sowieso al volle bak, maar afgelopen week was natuurlijk het moment om je te bewijzen aan de nieuwe trainer. Dat is mij goed bevallen’, stelt middenvelder Simon Janssen.