advertentie

Inbreker optochthal op heterdaad betrapt

In de Optochhal Groët Venlo op het kazerneterrein in Blerick is vanmorgen een inbreker op heterdaad betrapt. Medewerkers van de hal stuitten op een verdachte situatie. In de ketelruimte van het gebouw was op dat moment een inbreker bezig koperleidingen van de muur te slopen. 

De inbreker sloeg op de vlucht toen de gealarmeerde politie arriveerde. Toch kon de verdachte door de agenten worden aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de inbreker gewaarschuwd is door een tweede persoon. Deze persoon is nog niet aangetroffen door de politie.

Zeven keer ingebroken

Bestuurslid Gé Decker van de optochthal hoopt dat er met de aanhouding van de verdachte een eind komt aan de vele inbraken in het gebouw.  In de hal op het Kazerneterrein is de afgelopen vier weken zeven keer ingebroken. De grootste schadepost was steeds de braakschade aan het gebouw. Gé Decker laat weten dat de hal gewoon verder gaat met een traject om het gebouw beter te beveiligen.

Camera's

Een bedrijf uit Lomm gaat kijken wat het kan doen om de optochthal beter te beveiligen, mogelijk door gebruik van camera's. De raampjes van de rolpoorten in de hal worden aan de binnenkant beveiligd, zodat inbrekers niet meer naar binnen kunnen kruipen.