advertentie

In Tegelen wordt vanaf nu weer gebouwd aan carnavalswagens

De eerste groep van Tegelse wagenbouwers is van start. Want op carnavalsmaandag trekt er gewoon een Tegelse optocht. Oké, in miniatuurvorm dan.

'Ondanks het feit dat we er nog weinig aandacht aan hebben gegeven, zitten we toch al op tien aanmeldingen voor die miniatuuroptocht', zegt Gé Cornet van het Tegelse carnavalsgezelschap D'n Oeles.

Digitaal

Het idee is simpel; D'n Oeles levert een onderstel aan voor een miniatuurwagen. Een groep bouwers mag zich vervolgens uitleven. 'Van die wagens worden video-opnames gemaakt zodat de optocht digitaal kan trekken. Dat is te zien op carnavalsmaandag, de dag dat de Tegelse optocht traditioneel trekt', legt Cornet uit. 

Zaate eikes

Het eerste onderstel van zo'n miniatuurwagen werd afgeleverd bij de jeugdvriendengroep De Zaate Eikes die sinds 2017 met de Tegelse optocht meeloopt. De teleurstelling was aanvankelijk groot na het bericht dat de optocht niet doorging. Sinds gisteravond komen ze weer bij elkaar om zich voor te bereiden op de miniatuuroptocht. Want klein of niet, er zal toch een wagen gebouwd moeten worden.