advertentie

IJzersterk HandbaL Venlo in halve finale landskampioenschap

De dames van Cabooter HandbaL Venlo hebben zich vanavond in een rechtstreeks duel met VZV overtuigend verzekerd van een plek in de halve finales om het landskampioenschap.

In de reguliere competitie staken drie ploegen boven de rest uit. HandbaL Venlo ging voor de laatste speelronde aan kop, met evenveel punten als nummer twee VOC Amsterdam en nummer drie VZV uit 't Veld. Die laatste ploeg was dus de tegenstander in sporthal Craneveld, terwijl VOC op bezoek ging bij de nummer laatst DSVD. De twee hoogst geklasseerde clubs in de reguliere competitie plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales om het landskampioenschap.

Achterstand

HandbaL Venlo keek in de eerste helft bijna de hele tijd tegen een kleine achterstand aan. Door een paar slordigheden aan Venlose zijde en sterk verdedigen van VZV liepen de gasten in de laatste minuten voor rust iets verder weg. De ruststand was 11-14.

Omgebogen

Na de pauze kwamen de Venlose dames ijzersterk terug. De achterstand werd weggewerkt en HandbaL Venlo nam het initiatief. De ploeg van Robin Gielen kwam op voorsprong en bouwde de marge gestaag uit. Met nog een kleine tien minuten op de klok was het 25-21. Het duel eindigde uiteindelijk in 27-25.

Beste vier

HandbaL Venlo en VOC horen in ieder geval bij de beste vier ploegen van Nederland. Voor de Venlose handbalsters is dat de eerste keer. De nummers drie tot en met zes uit de reguliere competitie vechten in onderlinge play-offs om de andere twee plekken in de halve finales.

advertentie

Lees ook deze artikelen