advertentie

Humor, Herfshane en Prinseraoje in Nedinscoplein

Sander Mattheijssen presenteert vanavond de eerste van twee volledig vastelaovesgekleurde uitzendingen van Nedinscoplein.

Buut en parodie

De Träöt verschijnt komende week weer en is dit jaar vernieuwd. Er staan nu ook achtergrondverhalen in, onder meer over de rol van humor in de vastelaovend. Hoe is het met de cultuur van buuts en parodiegroepen in Venlo? Herm Pollux en Gé van Beek zijn te gast, net als Jaap Stroeken die vanuit Jocus betrokken is bij De Träöt.

Prinseraoje

Sef Derkx is vandaag tafelgast en maakt zich op voor de apotheose van het prinseraoje. De afgelopen weken probeerde hij in zijn wekelijkse column Aevel de aanwijzingen van Vors Joeccius XI en de geruchten in de stad te duiden. Morgen wordt duidelijk of hij het op de juiste plek zocht. Pollux vertelt als Jocus-prins van vorig jaar over zijn ervaringen en we gaan de straat op om de Venlonaar mee te laten raden.

Herfshane

Muziek is er van de Herfshane. Doel van die club is om jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die graag vastelaovesleedjes willen schrijven en zingen, te begeleiden. Twee weken geleden presenteerden de deelnemers van dit jaar hun liedje tijdens de Artieste Aovend in De Locomotief. Voorzitter Oscar Linders en winnares Nina Peeters schuiven aan en alle deelnemers van dit jaar sluiten de uitzending samen af.

De presentatie van Nedinscoplein is vandaag en volgende week in handen van Sander Mattheijssen.

advertentie

Lees ook deze artikelen