advertentie VieCuri Mooi

Humans of Venlo: Archie Evans en de Amerikaanse droom in Venlo

In de voorlaatste aflevering van het eerste seizoen van de podcast Humans of Venlo is het woord aan Archie Evans. Hij vertelt hoe hij in Venlo zijn eigen Amerikaanse droom realiseerde.

Archie Evans werd in 1947 geboren in een buitenwijk van Detroit. Via de Amerikaanse luchtmacht belandde hij in Europa om uiteindelijk een thuis te vinden in Venlo. Evans vertelt zijn levensverhaal in Humans of Venlo.

Humans of Venlo

Geïnspireerd door Humans of New York gaan Renée Oirbans en Thom Spierenburg sinds 2016 wekelijks op zoek naar bijzondere verhalen in de gemeente. Die krijgen een plek op Facebook, Instagram en hun eigen site. Sinds kort verkennen de makers andere vormen om verhalen te publiceren, zoals de podcast. Die geeft hen de mogelijkheid om de diepte in te gaan tijdens gesprekken. Voor de podcast-serie is het team uitgebreid met Luc Verhaegh en werkt Humans of Venlo samen met Omroep Venlo.

Het eerste seizoen van Humans of Venlo de Podcast bestaat uit tien afleveringen. Tot en met december komt er elke twee weken een nieuwe aflevering uit.