Hulpdiensten rukken massaal uit voor valse melding schietpartij

In de nacht van zaterdag op zondag zijn hulpdiensten massaal uitgerukt na een melding van een schietpartij. Eenmaal ter plekke bleek er van een schietpartij helemaal geen sprake te zijn geweest.

De politie kreeg om kwart over twee 's nachts een telefoontje over een schietpartij op de Geliskensdijkweg in Boekend. Agenten rukten uit maar toen ze eenmaal op de vermeende plaats delict aankwamen, bleek er niemand iets van een schietpartij af te weten.


Traumaheli afgebeld

Zodra er een melding van een schietpartij binnen komt, worden andere hulpdiensten automatisch gealarmeerd. Zo rukte de brandweer en ambulance uit en werd er zelfs een traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Die bleek dus uiteindelijk niet nodig en werd afgebeld. 

De politie heeft nog contact proberen te zoeken met de melder maar dat is nog niet gelukt. 'Dus waarom deze persoon melding heeft gemaakt, weten we niet', zegt een politiewoordvoerder. 'Of het een grapje is geweest of dronkenmanspraat, dat weten we niet. Pas als we de persoon in kwestie spreken, kunnen we daar iets over zeggen.'