Huisartsen krijgen advies persoonlijk contact te beperken

Huisartsenpraktijken in Noord-Limburg krijgen het advies om patiënten telefonisch te helpen en persoonlijk contact zoveel mogelijk te beperken.

Het advies komt van het corona-crisisteam van huisartsencoöperatie Cohesie. Belangrijkste doel is om onnodige blootstelling bij kwetsbare ouderen of mensen met een verminderde weerstand te voorkomen en om de zorgverleners te beschermen. De adviezen moeten er bovendien aan bijdragen dat de noodzakelijke huisartsenzorg nooit in het geding komt.

Geen inloopspreekuur

De huisartsen krijgen het advies om alleen patiënten te ontvangen in de praktijk na telefonische afspraken en de begeleiding te beperken tot één persoon per patiënt. Ook adviseert Cohesie om in ieder geval tot 1 april geen inloopspreekuren te houden.

Uitzieken bij lichte klachten

Mensen krijgen het advies om bij verkoudheid of andere lichte klachten thuis te blijven en goed uit te zieken. Verzoek is om alleen de huisarts of huisartsenpost te bellen als de klachten heviger worden, bijvoorbeeld koorts hoger dan 38 graden of moeilijk ademen. Neem in dat geval telefonisch contact op en kom niet zelf naar de huisartsenpraktijk.